perjantai 5. kesäkuuta 2015

Veronica Rossi - Halki ikiyön

Sisältää juonipaljastuksia!



Ja toista osaa kehiin! Halki ikiyön (Through the Ever Night) on jatkoa kirjalle Paljaan taivaan alla. Aria on palannut ulkopuolelle ja hänen on löydettävä yhä-sininen saadakseen Talonin takaisin. Perry on vuorovetisten uusi veriherra, mutta heimon luottamus ei hevillä löydy. Heimo ei katso hyvällä varsinkaan sitä, kun Perry heimon luo palatessaan tuo Arian mukanaan. Asukki ei kuulu heimon pariin. Myyrälutka, he sanovat.

                      Ookkayh, kirja on toteutukseltaan samankaltainen kuin ensimmäinenkin osa. Kieli on samanlaista, yhtä helppoa ja kevyttä lukea. Kerronta oli selkeää, joten kenelläkään ei pitäisi olla vaikeuksia ymmärtää  tekstiä. Juoni oli yhtä arvattavissa kuin sarjan ensimmäisessäkin osassa. Muiden kirjojen taustalle jää tämäkin.

                      Kirjassa ongelmat seuraavat niin Arian ja Perryn suhdetta, vuorovetisten heimoa kuin Haavettakin. Eetterimyrskyjen raivotessa entistäkin voimakkaampina elämä muuttuu vaarallisemmaksi. Osa vuorovetisistä kääntyy veriherraansa vastaan, ja Aria yritetään murhata. Arian ja Perryn suhdekin kärsii, ja -yllätys yllätys- Perry päätyy pettämään Ariaa tämän ollessa toisaalla. Tietenkään ulkopuolinen ei tätä Arialle kerro.


"En voi lähteä. En voi jättää kaikkia näitä ihmisiä tänne kuolemaan. Kuvittelin voivani avata lukot sisältä käsin, mutta en onnistu. Talon on täällä. Caleb ja Rune - kaikki. Sinun täytyy järjestää meidät ulos täältä. Olemme lisäsähkön varassa. Sitä riittää vain pariksi päiväksi. Sitten se on menoa. Sen jälkeen meiltä loppuu happi."


Toisen osan myötä miljöö laajenee. Aria ja Roar lähtevät sarvien heimon luo varmistaakseen, onko Liv, Perryn sisko, kunnossa ja samalla kysyäkseen Sablelta, sarvien veriherralta tietoa yhä-sinisestä. Matkantekoa ei kuvattu kovinkaan tarkasti, eikä juurikaan maisemia. Kuvausta myös sarvien kaupungista oli niukanpuoleisesti. Aika paljon jäi oman mielikuvitukseni varaan.
Roar ja Cinder pysyivät edelleen lempihahmoinani. Ariastakin aloin pitää enemmän, mutta Perry on edelleen yksi inhokeistani, samoin Brooke. Hahmokehitystä ei tapahtunut melkeinpä lainkaan, paitsi lopussa, kun Perry ja Aria päättivät olla avoimesti yhdessäyhdessä myös vuorovetisten edessä.

                      Tähdet:


Samalta kirjailijalta: Paljaan taivaan alla (sarjan 1. osa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti